Saveti za transport kozmetike │ Beauty Queen blog

Transport kozmetičkih preparata, bilo da imate salon lepote, online prodavnicu ili jednostavno nosite kozmetiku sa sobom na letovanje, zahteva posebnu pažnju pri pakovanju i prevozu. Od krhkih ambalaža do formula osetljivih na temperaturu, kozmetika može biti sklona oštećenju tokom transporta, pa smo u ovom članku sastavili listu esencijalnih saveta za bezbedniji transport kozmetike. 

3 najveća izazova u transportu kozmetike 

Kozmetika dolazi u tečnom i čvrstom obliku, u najrazličitijim vrstama posudica od plastike do stakla. U zavisnosti od vrste šminke i ambalaže u kojoj dolazi, neke preparate je teže transportovati od drugih, a evo 3 glavna razloga zbog čega kozmetika možete biti izazovna za transport. 

Rok trajanja

Iako šminka ima dug rok trajanja, ipak može da istekne ili da se “pokvari”. Neotvoreni puderi i maskara traju do tri godine, a ruževi i do pet. Od sastojaka do neadekvatnog transporta i temperature, postoji dosta različitih faktora koji određuju rok trajanja kozmetičkih preparata. Još jedan važan faktor koji treba imati na umu je da ako prodajete organske ili prirodne proizvode za šminku, rok trajanja je znatno kraći.

Lomljiva ambalaža

Proizvodi za šminkanje obično su izuzetno lomljive pošiljke. Neki proizvodi za šminku čak dolaze sa malim, delikatnim komadima poput aplikatora koji se lako mogu polomiti. Pre nego što pošaljete proizvod kod kupaca razmotrite sve načine da obezbedite dodatnu zaštitu. 

Dostava u inostranstvo

Mnogi nezavisni brendovi šminke su postigli uspeh tako što su postali globalni. Ako želite da isporučujete kozmetiku na međunarodnom nivou, imajte na umu sva ograničenja koja mogu da postoje. Na primer, kozmetički preparati na bazi alkohola smatraju se opasnim materijalima i ne mogu se transportovati avionom bez sertifikata, a takođe određeni sastojci za šminku mogu biti zabranjeni u nekim državama.

4 saveta za transport kozmetike 

Zamislite da kupac primi porudžbinu zbog koje je uzbuđen samo da bi otkrio da je proizvod oštećen. Kompanija neće moći da naplati taj proizvod, imaće dupli trošak slanja iste porudžbine, a nezadovoljan kupac će verovatno ostaviti negativnu ocenu. Kako biste ovo izbegli, evo četiri saveta kako da bezbedno pošaljete porudžbine šminke svojim kupcima. 

#1 Zamotajte kozmetički proizvod

Spakujte kozmetiku u foliju sa mehurićima, a zatim u kutiju za transport da biste zaštitili kozmetiku od oštećenja usled udara tokom transporta. Za lomljivije predmete kao što su presovani puderi ili senke, umotajte ih najmanje četiri puta – što je više podloga, to bolje!

#2 Obezbedite kvalitetno skladištenje

Dobro organizovano skladište obezbediće da se vaši proizvodi čuvaju na bezbednom i suvom mestu optimalne temperature. Mnoge kompanije treće strane za logistiku (3PL) nude više lokacija za skladištenje, tako da možete skladištiti svoj inventar najbliže svojim kupcima, takođe poznat kao distribuirani inventar. Na taj način porudžbina može brže da stigne na odredište, što smanjuje mogućnost oštećenja tokom isporuke.

#3 Osigurajte svoje pošiljke

Kao što smo već napomenuli, kozmetika je veoma sklona oštećenju prilikom transporta. Čak i ako pravilno pripremite porudžbinu pre slanja, bilo šta se može dogoditi dok se otprema kamionom, železnicom ili avionom — posebno ako ima dug put pre nego što stigne na odredište. Većinu vremena je van vaše kontrole, tako da bi adekvatno osiguranje vredelo dodatnih troškova. 

#4 Odaberite pravog prevoznika

Kurirske službe i drugi prevoznici imaju sopstveni skup pravila kada je u pitanju isporuka kozmetike, posebno onih koja mogu da sadrže zapaljive tečnosti. Obavezno unapred pročitajte pravila i smernice svog prevoznika kako biste bili sigurni da će vaši proizvodi biti isporučeni na vreme bez ikakvih problema.

Transport kozmetike završna reč

Ukoliko ste entuzijasta za kozmetiku i često je transportujete, nadamo se da su vam ovi saveti bili od pomoći. Dakle, da rezimiramo: 

  • dobro upoznajte sastav kozmetičkih preparata koje transportujete
  • proverite rok trajanja
  • uvijte nekoliko slojeva pucketave folije oko ambalaže
  • koristite kvalitetne kutije za transport
  • obezbedite kvalitetno skladištenje
  • odaberite adekvatnog prevoznika

Uvek uz vas, Vaš Beauty Queen. Mi smo salon lepote u Kragujevcu sa ponudom koja se sastoji od frizura, šminke, masaže, saune, negu obrva i depilacije. Za dodatna pitanja ili zakazivanja usluga salona lepote kontaktirajte nas na telefon 060-599-0009, ili putem naše Instagram i Facebook stranice. 

Najčitanije

Korpa
Scroll to Top